Dierenliefde!

Langzaam bewegen die staartjes heen en weer. In de avond horen we ze tjilpen. Dat zijn geluiden waar ik best van kan genieten, zolang ze in hun terrarium zitten.
Zo nu en dan vervellen ze, alsof een nieuw leven dan begint. Fris, in een nieuw velletje. Onze mini gekko’s. Mijn man is dol op ze. En op onze vissen. Net als onze jongste trouwens.
Zijn vingertje volgt hun weg langs het glas van het aquarium. Wonderlijk eigenlijk, wat dieren ons kunnen geven. Een bepaalde rust. Zelf ben ik nooit echt dierliefhebber geweest.
Vond wel dat ik dat moest zijn. Dus werd ik als 8-jarige lid van het WNF en besloot wenselijk mee te leven. En toch, ik kon het niet bevatten en begrijpen. Laat dat maar aan de ‘grote mensen’ over.
En nu woeden er vreselijke branden in Australië. Het laat me maar niet los. Miljarden dieren gedood, met bij sommige de vrees op uitsterving. Het raakt me. Heel diep.
De wanhoop in de ogen van die beestjes. Nu kan ik het bevatten en begrijpen. Ben ik toch meer dierliefhebber dan ik dacht. Zolang ze maar leven zonder angst. Dat wensen we onszelf toch ook toe?
En dus drink ik een extra grote kop ‘Pet Lover’ thee. Om te koesteren wat wij onze huisdieren kunnen geven en te wensen dat wij dit ook nastreven voor alle dieren in het wild.
Want ook zij verdienen die aandacht! Mooie stof tot nadenken bij deze toepasselijke groene thee met heerlijke vanille smaak. Toch?! Met wie drink jij vandaag een kop?

Liefs Daniëlle